Elion: Operaatorid kardavad sisulise konkurentsi tekkimist kaabeltelevisiooni turul

31. jaanuar 2006, 11:28

Elioni hinnangul kardavad Starman ja STV konkurentsi tekkimist kaabeltelevisiooni turul, sest kevadel lisandub kaabel-TV pakkujate hulka ka Elion.

Elioni teatel on kaabeltelevisiooni valdkonnas Starman ja STV olnud paljuski monopoolses seisundis, sest tavaliselt on ühes majas ainult ühe kaabeltelevisiooni teenusepakkuja võrk ning Starman ja STV teistel firmadel oma kaabel-TV võrku kasutada ei luba. Turgu valitsevat positsiooni näitab ka see, et nii Starman kui ka STV tõstsid eelmisel aastal klientidele kaabeltelevisioonipakettide hinda.

Sisuline konkurents kaabeltelevisiooni valdkonnas on aga peatselt tekkimas, sest Elion testib praegu eelmisel aastal turuletoodud digitaalse telepildi edastamist üle ADSL- ja Korrusmaja interneti võrgu. See loob juba selle aasta esimesel poolel Kodulahenduse ja Korrusmaja lahenduse klientidele võimaluse vaadata digitaalset telepilti.

Digitaalse telepildi pakkumisega ADSL-võrgu vahendusel jõuab DigiTV järk-järgult ka väiksemate asulateni, kus praegu kaabeltelevisiooni võimalust pole, märgib Elion oma pressiteates. Elioni ADSL-võrk on juba praegu ligikaudu kõigis Eesti linnades ja 1000 asulas üle Eesti ning ulatub hinnanguliselt 90% eestimaalasteni.

Viis Eesti telekomiettevõtet - Tele2, Elisa Mobiilsideteenused, Starman, Norby Telekom ja STV - palusid täna majandusminister Edgar Savisaarelt abi turuvalitseja Elioni plaani vastu tõsta sidekanalisatsiooni kasutamise hinda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing