Prohvet Muhamedi pilamine ajalehes läheb Taani firmadele kalliks maksma

ÄP 01. veebruar 2006, 00:00

Boikotiga on ühinenud mõjukas Araabia riik Saudi Araabia, kes kutsus läinud nädalal oma saadiku Taanist kodumaale. Saudi Araabia ja teiste araabia riikide telekanalid soovitavad inimestel mitte osta Taani kaupu.

See ei ole naljaasi, sest ainuüksi piimakontsern Arla import Saudi Araabiasse on aastas 3,4 miljardit krooni. Ta veab sinna põhiliselt piimapulbrit, mis Saudi Araabia pealinna Er-Rijadi piimakombinaadis töödeldakse. Nüüd oli Arla sunnitud selle 800 töötajaga kombinaadi sulgema.

Taani tooteid boikoteeritakse ka Jeemenis, Qataris, Bahreinis, Süürias, Iraagis.

Olukorra pärast mures oleva Taani tööstusliidu tegevdirektor Hans Skov Christiansen saatis ajalehele Jyllands-Posten avaliku kirja. Seal öeldakse: "Sõnavabadusega kaasneb vastutus, kui solvatakse suuri rahvusgruppe. Leht peaks oma vea heastama."

Jyllands-Posteni koomiksis oli naeruvääristatud islami rajajat ja prohvetit Muhamedi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing