• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Linnavalitsuse vaikne aastapäev

  "Kas hommik algab lasteaias sõnaga "tere" või naeratusega?" küsib linnapea Jüri Ratas uuelt lasteaia Naeratus juhatajalt, püüdes nii koosolekut elavamaks muuta. Keegi ei võta vedu. Kuuldes pingutatud lõbusa ilmega naiselt vastuseks, et ikka naeratuse ja terega, soovib Ratas uuele juhile ametis edu. Nii algas eile Keskerakonna esimese valitsusaasta täitumise puhul peetud avalik linnavalitsuse istung.
  Tallinna Linnahalli külmade hallide seinte vahele pole palju inimesi kogunenud. Silm märkab seitset noort inimest, kes on tõenäoliselt üliõpilased. Kas Keskerakonna noored? Rõõmuhõiskeid kinnitatud päevakorrapunktide peale ei kõla.
  Rahvas istub mornilt punastel Coca-Cola silti kandvatel plastmasstoolidel. Kes loeb Pealinna lehte, kes üritab lihtsalt tarka nägu pähe manada.
  Päevakorrapunktide läbivõtmine möödub kiiresti, isegi märkamatult. Paljud siin istujad ilmselt arutavad omaette, et nii igavad need istungid siis ongi. Maalappidele valitseja määramine, linnavalitsuse korralduste ja majade aadresside muutmine ning detailplaneeringute koostamise alustamine jätavad kõiki külmaks, nii linnavalitsuse liikmeid kui ka pealtvaatajaid.
  Kuhu küll on jäänud kõik Keskerakonna toetajad? Kas nad ei tahagi teada, kuidas linna tegelikult juhitakse?
  Vahepeal tunneb Ratas muret, et ega Narva mnt 116 ja Oru 2 kruntidele kehtestatud detailplaneeringutega minda Kadriorgu rüüstama. Lubatakse seda mitte teha. Nii kerkib tõenäoliselt mainitud kohta kuni neljakorruseline elamu ning sama kõrge majutushoone.
  Ratas tõstab häält. Käsil on perekonna sissetulekust sõltuvate sotsiaaltoetuste maksmise kord ning vaja on, et kõik fuajees istuvad seda kuuleksid. Valdavalt kulgeb ülejäänud punktide arutelu märgatavalt vaiksemalt.
  Koosoleku lõppedes jookseb TV3 reporter kiirelt mikrofoniga linnapea juurde, enne seda võtab peoga kandikult komme ning lükkab need taskusse.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Karl Märka: lugupeetud minister, teie õigusloome kvoot on täis
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Reisifirma Novaturas vahetab juhi välja
Novaturas vahetab välja alates 2019. aastast ettevõtet juhtinud Audronė Keinytė, selgub börsiteatest.
Novaturas vahetab välja alates 2019. aastast ettevõtet juhtinud Audronė Keinytė, selgub börsiteatest.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
Raadiohommikus: kas Tallinn võõpab kevadel tänavad punaseks?
Sel nädalal täitub Tallinna uuel linnavõimul kaks kuud ametis. Raadiohommiku külaline on detsembrist sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv abilinnapea Madle Lippus. Uurime linnaruumi lahenduste eest vastutavalt abilinnapealt linnahalli ala tuleviku kohta: kuidas seatakse tasakaalu ärihuvid ja linlase huvid avaliku ruumi suhtes?
Sel nädalal täitub Tallinna uuel linnavõimul kaks kuud ametis. Raadiohommiku külaline on detsembrist sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv abilinnapea Madle Lippus. Uurime linnaruumi lahenduste eest vastutavalt abilinnapealt linnahalli ala tuleviku kohta: kuidas seatakse tasakaalu ärihuvid ja linlase huvid avaliku ruumi suhtes?