• OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 225−0,3%39 692,65
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 225−0,3%39 692,65
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • 17.11.06, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Parim kokk on Laulasmaa Spal

Aasta koka valimine on tänavu 12. korda toimunud Eesti kööki, restoranikultuuri ja toitu edendav üritus, mille peakorraldajaks on Eesti Peakokkade Ühendus.
Eelvoorudes selgitatakse seitse finalisti, kelle jaoks ehitatakse Näituste paviljoni spetsiaalsed köögiboksid - täisvarustuses köök, üks külg avatud, et vaatajad ja kohtunikud saaksid toiduvalmistamist pealt vaadata.
Lõppvoorus tuleb nelja ja poole tunni jooksul valmistada eelroog, pearoog ja dessert.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Põhitoorained on kohustuslikud, seekord olid need eelroas ahvenafilee ja aniisiviin, pearoas maheveise sisefilee, pastinaak ja Aura mustsõstramahl, desserdis tume ploom, demerara suhkur ja A. Le Coqi porter.
Hinnatakse toidu maitset, välimust, retsepti originaalsust ja isikupära ning töö organiseerimist ja töökoha puhtust.
Iga rooga tehakse kuus portsjonit. Viis neist läheb kohtunikele hindamiseks, kuues pannakse vaatamiseks välja.
Võistluste võitjad kuulutati välja Lillepaviljonis toimunud traditsioonilisel peakokkade galaõhtusöögil, kuhu oli kogunenud 200 restoranide ja toitlustusega seotud inimest.
Õhtusöök oli võistluspäevale jätkuks - galaõhtusöögi eelroa, pearoa ja desserdi põhitoorained olid samad, mis võistlustel, autoriteks Eesti tippkokad.
Võimalus valmistada üks roog kulinaaria-aasta tippsündmusele on kokkade jaoks ühtaegu nii suur au kui ka suur vastutus, kinnitas Peakokkade Ühenduse tegevjuht Ene Ojaveski.
Toidukunst on kõikidest kunstidest kõige ebaisikupärasem.
Kui maalikunstis või muusikas on mõeldamatu, et kunstisõber ei teaks looja nime, kelle teoseid ta armastab ja hindab, siis köögikunstnikud on enamasti anonüümsed.
Nii peakokkade galaõhtu-söök kui ka aasta koka valimised toovad kokad köögist välja, annavad neile võimalusi eneseteostuseks, väärtustavad originaalsust ja isikupära.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 10 p 4 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele