Trivimi Velliste viis Meelis Atoneni endast välja

17. november 2006, 08:33

Riigikogu liige Meelis Atonen ärritus
teisipäeval Trivimi Velliste jutu peale sedavõrd, et kritseldas paberile suurte
trükitähtedega sõna «Pask» ja näitas seda saali poole.

Trivimi Velliste ütleb, et ise ta seda kõnepuldis olles tähele ei pannud, kuid talle räägiti Atoneni kummalisest käitumisest tagantjärele, kirjutas SLÕhtuleht.

«Reformierakond on väga tundlik riigikaitseküsimustes,» üritab Velliste aru saada, mis kolleeg Atoneni endast nii välja viis, «kuna nad üksi pressivad, hambad ristis ja kas või nui neljaks, seda palgaarmeed. Püüavad silma teha nendele noortele nekrutitele, kellele meeldib hommikul kaua magada. Kuna need sõnavõtud, mis seal saalis kõlasid, olid nende ideoloogia vastu, siis see ajab neid närvi. Nende seisukohad pole nii populaarsed rahva hulgas, nagu nad tahaksid.»

«Velliste hakkas seal hoopis teisest teemast rääkima, minister Jürgen Ligist, kutselisest sõjaväest,» selgitab oma käitumist Atonen. «Mis see teemasse puutub? See sõna oli kriitika selle jutu kohta, mitte isiklikult Velliste poole suunatud.

Ma ütlesin ka riigikogu kõnepuldis, et räägime asjast. Kaitseväe juhataja peaks olema selgelt apoliitiline. Ta hakkab ka saama kopsakat penisoni, olenevalt sellest, kas ta saab riigikokku või mitte. Ja selle pensioni mõte ongi see, et ta oleks neutraalne,» räägib Atonen. «Kui Keskerakond mõne ametniku oma erakonda kutsub, siis nad räägivad kohe, et sundparteistamine jne.

Trivimi Velliste oli minu suur kumiir,» on Atonen pettunud. «Ja kui ma teisipäeval teda kuulasin, siis ma sain ebameeldiva šoki. Mees, keda ma kunagi jumaldasin… Nüüd ta on sellelt jumaluse positsioonilt mitte isegi maa peale roninud, vaid koguni natukene allapoole maapinda….»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2006, 08:51
Otsi:

Ava täpsem otsing