• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USAs uued tipud

  USA kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tegi möödunud nädalal läbi viimase kolme kuu kiireima tõusu (1,9%) ja jõudis uut tipptaset tähistava 12342,56 punktini.
  Investoreid aitasid nii nädalaga 6,3% odavnenud nafta hind kui ka ettevõtete ülevõtmised.
  US Airways pakkus pankrotikaitse all viibiva Delta eest 8,67 miljardit dollarit ning aitas tekitada lennundussektori aktsiate hulgas kiire hinnaralli. Amex Airline'i indeks kosus nädalaga koguni 7,9 protsenti, kuna sektorist loodetakse kuulda uusi ühinemisteateid.
  Vene ajalehe Kommersant kirjutis, et Severstal peab kõnelusi ühe Vene rauamaagitootjaga ja võib seejärel teha pakkumise USA firmale U.S. Steel, tõstis terasetootjate aktsiaid.
  Bloombergi andmeil ulatub ettevõtete ülevõtmiste maht sel aastal 1,44 triljoni dollarini, mis on suurim summa pärast 2000. aastat. Rahaliselt umbes kolmandiku tehingute taga on ülevõtmisi korraldavad firmad, mis on viinud avalikud börsifirmad erainvestorite kätte.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Brenti nafta hind tõusis kolme aasta tippu
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi