• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarkvara kõikide võimaluste kasutamine eeldab analüüsi

  Kogemused ütlevad, et ilma põhjaliku analüüsi ja juurutamiseta on suur oht tarkvara kasutuselevõtmise ebaõnnestumiseks.
  Ettevõtte põhjalik diagnostika ja juurutusprotsess on vundamendiks edukale ärilahendusele. Kaardistada tuleb kogu olemasolev IT-infrastruktuur, tööprotsessid, visioon ning kõik see, mida ettevõte ja inimesed täpselt uuelt tarkvaralt ootavad.
  Samuti peab süsteem olema hiljem lihtsalt arendatav ning võimaldama kasutajate lihtsat lisamist ning nende õiguste efektiivset haldamist.
  Ning kindlasti on oluline kogu juurutamisprotsessi dokumenteerida, et vältida mõlema osapoole riske ning hilisemaid kulutusi.
  Majandustarkvara valikul soovitan kliendil mõelda põhjalikult sellele, mida soovitakse, mida tehakse täna ja kuhu soovitakse tulevikus jõuda. Samuti uurige tarkvara pakkujate referentse ning rääkige firmadega, kes huviorbiidis olevat süsteemi juba kasutavad.
  Ühe hästi integreeritud tarkvara kaudu saavad juurdepääsu andmetele ja teha põhitööd ettevõttejuhid, raamatupidajad, müügimeeskond, ladu või muu personal. Samuti on võimalik piirata juurdepääsu andmetele just selliselt, nagu ettevõte seda soovib. Kogu tarkvara on võimalik kohandada vastavalt ettevõtte vajadustele.
  Diagnostika ja juurutamise hinnad on täieliku majandustarkvara lahenduse puhul väga erinevad, kõik sõltub töömahust, mis on iga projekti puhul erinev.
  On ettevõtteid, kellele oleme Microsoft Dynamics Navisioni (MDN) projekti lahendanud kahe kuni kolme kuuga, kuid keskmine projekt vältab umbes pool aastat.
  Seetõttu on keeruline anda ka toodetele, näiteks MDNile, karbihinda. Lõplik maksumus erineb tavaliselt algsest hinnangust, hõlmates ka näiteks kasutajate väljaõpet ning hilisemat kasutajatuge.
  Autor: Aavo Kuus
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Pangajuhid avaldasid kasvuplaani: rahvusvaheline turg, kaubandus ja krüpto
LHV Groupi juhi Madis Toomsalu meelest on panganduse suurim oht see, et keset mustade luikede ajastut unustatakse ära, kuidas teha äri ja edukalt kasvada. Kuigi inflatsioon ja intressitõusud võivad niisamagi pankade aktsiatele hoogu juurde anda, ei saa ilma heade kasvuplaanideta, tõdesid pangajuhid täna investor Toomase konverentsil.
LHV Groupi juhi Madis Toomsalu meelest on panganduse suurim oht see, et keset mustade luikede ajastut unustatakse ära, kuidas teha äri ja edukalt kasvada. Kuigi inflatsioon ja intressitõusud võivad niisamagi pankade aktsiatele hoogu juurde anda, ei saa ilma heade kasvuplaanideta, tõdesid pangajuhid täna investor Toomase konverentsil.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Endised töötajad tahavad firmamatja kätte liikunud vanalinna restoranipidaja pankrotti
Umbes 25 aastat tegutsenud Tallinna vanalinna restorani Kalle Kusta operaatorfirma müüdi veidi üle aasta tagasi firmamatja Raul Pindiga seotud ettevõttele. Endised töötajad nõuavad nüüd ettevõtte pankrotti.
Umbes 25 aastat tegutsenud Tallinna vanalinna restorani Kalle Kusta operaatorfirma müüdi veidi üle aasta tagasi firmamatja Raul Pindiga seotud ettevõttele. Endised töötajad nõuavad nüüd ettevõtte pankrotti.