• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bestselleriks Tallinki aktsia

  Sel aastal on Tallinna börsil siiani bestselleriks Tallinki aktsia. Laevakompanii aktsia käibeks on 2,77 miljardit krooni.
  Teisel kohal on Eesti Telekomi aktsia 2,1 miljardiga. Spekulantide kauaaegne lemmik Baltika on kolmandal kohal 1,06 mld kroonise käibega. Üllatav on lühikese börsistaažiga Olympic EG neljas koht 896,6 mln krooniga. Vaid nelja miljoni krooniga jääb maha Tallinna Vee aktsia.
  Järgnevad ehitajad Merko Ehitus (783,6 mln) ja Eesti Ehitus 490,3 mln kroonise käibega.
  Kustunud börsistaari Norma käibeks on aasta algusest 346,1 mln krooni. Veelgi kehvem on käive Tallinna kaubamaja (276,4 mln krooni) ja Harju Elektri aktsial (253,4 mln).
  Saja miljoni kroonise käibekünnise on ületanud Saku Õlletehase aktsia (169,3 mln krooni) ja Starmani aktsia (148,9 mln krooni).
  Omaette klassi moodustavad lisanimekirja aktsiad. Kalevi aktsia käive on vaid 44,2 mln krooni. Äsja lisanimekirjast põhinimekirja pääsenud PTA Grupi aktsia käive on 43,2 mln krooni). Viisnurga aktsia käive on 35,1 mln krooni. Kõige viletsama käibega on ülevõtmispakkumise saanud Tallinna Farmaatsiatehase aktsia (1,27 mln krooni).
  Eile olid ettevõte arvult börsil ülekaalus langevad aktsiad. 30,2 mln kroonise käibega langes Olympicu aktsia 0,95 protsenti, 114,22 kroonini ehk 7,30 euroni. Aktsia leidis tehinguhuvi 215 korral.
  Eesti Ehituse aktsia hind tõusis 10,5 mln kroonise käibega 3,38 protsenti, 172,27 kroonini ehk 11,01 euroni. Ühtlasi oli tegu suurima tõusjaga.
  Suurim langeja oli 2,79 protsendiga Starmani aktsia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi