ÄP fototoimetus • 27. november 2006 kell 22:00

Kullal terendamas tõusunädal

Kulla hind võib sel nädalal kerkida teist järjestikkust nädalat, kuna investorid võivad langeva dollari alternatiivina osta väärimetalli, ennustab uudisteagentuur Bloomberg.

Ühendriikide valuuta nõrgenes reedel 19 kuu madalaimale tasemele. President George W. Bushi majandusnõunikud ennustasid möödunud nädalal, et riigi majanduskasv võib järgmisel aastal aeglustuda, mis võib endaga kaasa tuua baasintressi langetamise. See aga tähendab, et dollaripõhiste väärtpaberite tootlus langeb (siin on mõeldud peamiselt võlakirju ja teisi intressitooteid). Dollari kurss ning kulla hind liigub väga tihti vastastikkustes suundades.

Kulla hind liigub kuuenda järjestikuse tõusuaasta suunas, mis on väärismetalli pikim tõusutsükkel perioodil, mil keskpangad on lasknud selle hinnal vabalt liikuda.

Autor: ÄP

Hetkel kuum