Raivo Sormunen • 4. detsember 2006 kell 22:00

Börs triivib rekordlainel

Tallinna börsil jätkati eile rekordlainel. Uuel kõrgtasemel lõpetasid Baltika ja Tallinna Kaubamaja aktsiad.

Novembrikuu 50protsendisest müügikasvust raporteerinud Baltika aktsia sulgus 20,79 eurol (325,29 krooni). Minu mäletamist mööda pole rõivajaemüügikontsern veel ühelgi kuul sellist kasvutempot arendanud. Ainuke asi, mis tugeva kvartaliraporti juures veidi murelikuks tegi, oli fakt, et müügipinna aastane kasv ületas müügikasvu (57% vs 50%) ehk käive ruutmeetri kohta andis aastaga veidi järele. Siin võib olla aga tegemist väikse anomaaliaga, kuna novembris lisandus jaemüügivõrku rekordilised üheksa poodi, mis tõstis küll korrapealt müügipinda, kuid ei suutnud tõenäoliselt anda täit panust kuu käibekasvu.

Hoolimata rekordilisest sulgemistasemest, investorite tähelepanu aktsia ei köitnud. Väärtpaberi käive jäi vaid veidi üle veerand miljoni krooni.

Uuel tipptasemel (9,25 eurot = 144,73 krooni) lõpetas eile ka Tallinna Kaubamaja aktsia. Tõenäoliselt väga tugevaid jõulukvartali kasuminumbreid ootavad investorid on tõstnud jaekaubanduskontserni väärtpaberit viimase kuuga juba poole võrra.

Viimase nelja aasta kõrgeima taseme vahetus läheduses peatus eile Viisnurga aktsia (2,91 eurot = 45,53 krooni). Ettevõte teatas möödunud reede hommikul, et hakkab oma Pärnu jõe ääres asuvat tootmismaad arendama. Börsile edastatud informatsiooni alusel võib spekuleerida, et puidutöötleja soovib krundile rajada kallihinnalisi korteri- ja (või) kontoripindasid.

Hetkel kuum