• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs triivib rekordlainel

  Tallinna börsil jätkati eile rekordlainel. Uuel kõrgtasemel lõpetasid Baltika ja Tallinna Kaubamaja aktsiad.
  Novembrikuu 50protsendisest müügikasvust raporteerinud Baltika aktsia sulgus 20,79 eurol (325,29 krooni). Minu mäletamist mööda pole rõivajaemüügikontsern veel ühelgi kuul sellist kasvutempot arendanud. Ainuke asi, mis tugeva kvartaliraporti juures veidi murelikuks tegi, oli fakt, et müügipinna aastane kasv ületas müügikasvu (57% vs 50%) ehk käive ruutmeetri kohta andis aastaga veidi järele. Siin võib olla aga tegemist väikse anomaaliaga, kuna novembris lisandus jaemüügivõrku rekordilised üheksa poodi, mis tõstis küll korrapealt müügipinda, kuid ei suutnud tõenäoliselt anda täit panust kuu käibekasvu.
  Hoolimata rekordilisest sulgemistasemest, investorite tähelepanu aktsia ei köitnud. Väärtpaberi käive jäi vaid veidi üle veerand miljoni krooni.
  Uuel tipptasemel (9,25 eurot = 144,73 krooni) lõpetas eile ka Tallinna Kaubamaja aktsia. Tõenäoliselt väga tugevaid jõulukvartali kasuminumbreid ootavad investorid on tõstnud jaekaubanduskontserni väärtpaberit viimase kuuga juba poole võrra.
  Viimase nelja aasta kõrgeima taseme vahetus läheduses peatus eile Viisnurga aktsia (2,91 eurot = 45,53 krooni). Ettevõte teatas möödunud reede hommikul, et hakkab oma Pärnu jõe ääres asuvat tootmismaad arendama. Börsile edastatud informatsiooni alusel võib spekuleerida, et puidutöötleja soovib krundile rajada kallihinnalisi korteri- ja (või) kontoripindasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Brenti nafta tõusis seitsme aasta tippu
Brenti toornafta hind tõusis täna seitsme aasta tippu, sest Jeemeni Houthi rühmitus ründas Araabia Ühendemiraate, mis suurendab poliitilisi pingeid piirkonnas, vahendab Reuters.
Brenti toornafta hind tõusis täna seitsme aasta tippu, sest Jeemeni Houthi rühmitus ründas Araabia Ühendemiraate, mis suurendab poliitilisi pingeid piirkonnas, vahendab Reuters.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Eestis populaarne auto põrus USA rahulolu-uuringus
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.