7. detsember 2006 kell 6:20

Ametnik müüb ministeeriumi e-aadressilt metallidetektoreid

Kaitseministeeriumi side ja infotehnoloogiaosakonna juhataja Mihkel Tammet kasutab isiklikuks äriks e-postiaadressi, mis asub ministeeriumi serveris, kuid mida pole välja toodud ministeeriumi ametlike aadresside seas.

Ta tarvitab aadressi [email protected] füüsilisest isikust ettevõtjana, et müüa Minelab/XP metallidetektoreid, kirjutas Eesti Ekspress.

"Ma pole seadust rikkunud," ütles Tammet Ekspressile ja märkis, et elektronkirjade aadressid on tasuta. "Mul ei ole rohkem aadresse. Olen seda kasutanud juba kümmekond aastat. Ülemused teavad, millega ma tegelen."

Paar aastat tagasi viis üks kodust pärast tööaega, kuid töökoha e-postiserveri kaudu saadud kiri ühe majandusministeeriumi süsteemis töötanud ametniku vallandamiseni. Seda põhjusel, et õnnetu naine oli kasutanud e-aadressi oma tööandjat maha tegeva artikli tarbeks. Vallandaja väitis siis, et „info, mis läbib meie asutuse meiliserveri, kuulub vajadusel läbivaatamisele".

Hetkel kuum