Endist vetameti peadirektori asetäitjat süüdistatakse altkäemaksu võtmises

14. detsember 2006, 15:44

Riigiprokuratuur saatis kohtusse
süüdistusakti, milles süüdistatakse endist veterinaar– ja toiduameti (VTA)
peadirektori asetäitjat altkäemaksu võtmises.

Lisaks peavad kohtu ette astuma altkäemaksu vahendanud ja andnud eraisikud, samuti altkäemaksu andnud äriühingud, teatas riigiprokuratuur.

Kaitsepolitsei tegi eeluurimisel kindlaks, et endine VTA peadirektori asetäitja nõudis oma venna ja ühe ekspediteerimisteenust pakkuva firma töötaja kaudu korduvalt külmutatud kala Venemaale ja Ukrainasse eksportivatelt firmadelt altkäemaksu termosvagunite kasutamise eest. Külmutatud kala vedamine termosvagunitega oli vastuolus õigusaktidega.

Võimaluse eest transportida kaupasid külmvagunite asemel termosvagunites nõudis süüdistatav altkäemaksu summas 100 USD Venemaale ja 200 USD Ukrainasse minevate vagunite eest.

Riigiprokurör Laura Feldmanise sõnul tuvastati eeluurimisel, et endine VTA peadirektori asetäitja sai 2004. aasta oktoobrist kuni 2005. aasta märtsini altkäemaksuna 23 330 USA dollarit. Selle raha eest võimaldati külmutatud kala vedu Venemaale ja Ukrainasse 146 termosvaguniga.

Lisaks endisele VTA peadirektori asetäitjale, keda süüdistatakse altkäemaksu nõudmises, peavad kohtu ette astuma üheksa eraisikut, kellest kahte süüdistatakse altkäemaksu vahendamises ja seitset altkäemaksu andmises. Samuti süüdistatakse kuut äriühingut altkäemaksu andmises.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2006, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing