• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlased on Soomes löögi alla sattunud

  Soomes töötavate eestlaste auto langes kohalike huligaanide ohvriks. Asjaosalistele tundub, et eestlastesse suhtutakse põhjanaabrite juures paiguti suisa vaenulikult. Välisministeerium ja Soome politsei peavad teemat meediamulliks.

  Hankos tööl olev Nikolai Liiv ja ta kaaslased on nõutud. Huligaanid peksid ühe töökaaslase sõiduauto segi, kuid korralikku abi ei saa nende sõnul isegi politseilt. Mehed, kes pöördusid ka Eesti saatkonna poole, peavad tunnistama, et nende ja kohalike elanike vahel on viimasel ajal olnud pingeid, kirjutas SLÕhtuleht. Mõni nädal varem põlesid Helsingis eestlaste autod, siis kinnitas politsei, et sõidukid süttisid ise, ja nimetas rahvustevahelist konflikti meedia väljamõeldiseks. Samal seisukohal on Eesti välisministeerium.
  «Juba varem tulistati meie autot värvikuulidega. Siis pani omanik selle seisma ühte sellisesse sisehoovi, kus ka politsei oma autosid hoiab,» räägib Liiv. Just seal parklas, kus seadusesilmigi liigub, võtsid rüüstajad Eesti numbrimärkidega auto põhjalikult ette.
  «Neljapäeva öösel murti autosse sisse ja pärast seda peksti sõiduk ilmselt raudkangidega täiesti puruks. Autost pole enam midagi järel,» ütleb Liiv. Kohale kutsutud politsei ei teinud aga sündmuspaigal ühtegi pilti ega võtnud sõrmejälgi.
  Mõni nädal tagasi süttis Helsingis kaks eestlaste autot. Ehkki politsei kinnitas hiljem auto omanikule Tiiu Reitelile ja ta pojale Jakole, et sõiduk läks ise põlema, on eestlased veendunud: juhtunu taga on kohalike asukate kuri käsi.
  Välisministeerium kinnitas eile, et eestlastevastased teod Soomes pole sagenenud ning viimased sündmused on vaid üksikjuhtumid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tehnoloogiasektor vedas USA börsi rohelisse
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Valitsus kavandab kaugküttele lisatoetust
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.