Christel Karits • 21. detsember 2006 kell 22:00

Teistsugune vana-aastagala

Sotspopi korraldajad teevad oma publikule aastalõpukingituse ning toovad esimest ja viimast korda Estonia kontserdisaali lavale suurejoonelise vana-aastagala.

"Tahame publikule pakkuda meeldivat aastalõpu suursündmust, kus oleks võimalik end pidulikult ja hästi tunda ning väga heas esituses kaunist muusikat nautida," ütles üks idee autoritest Tõnno Piigli, kelle sõnul teeb kontserdi eelkõige huvitavaks solistide ja kava valik.

"Kontserdil esineb üle pika aja avalikuse eest peidus olnud suurepärane lauljatar Tatjana Izotova, kes Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna ametnikuna on viimastel aastatel üle-eestilise tähelepanu eest varjus olnud.

Näha ja kuulda saab tantsutähte, kuid eelkõige lauljat Mikk Saart. Koos Meribel Müürsepaga esitab ta "Miss Saigoni" hittloo "Last Night of the World"," avab Piigli. "Nautida saab ka end Ameerika Ühendriikides täiendamas käinud Uku Suvistet, kes nüüd on publiku ees senisest veel paremas kvaliteedis ning oma tuntud headuses Kaire Vilgatsit, Janika Sillamaad, Kelli Uustanit ja Tui Hirve."

Kõlab muusika parimatest muusikalidest ja ooperitest nagu "Võluflööt", "Carmen", "Figaro pulm" ja "Miss Saigon", "Minu veetlev leedi", "Chess", "Evita" ning "Ooperifantoom", lisaks sellele popklassika.

Ooperiaariad kõlavad kontserdi esimeses pooles, teine osa koosneb aga muusikali- ja poplauludest.

Õhtut juhib alati sarmikas Mart Sander, kes ühtlasi kannab ette ooperinumbri "Kunst ei ole kaup" endakirjutatud lavateosest "Vaudevillains".

Kõiki soliste saadab Sotspopil ja Filmimuusika galakontserdil oma headust tõestanud üle-eestiline noorte sümfooniaorkester.

Hetkel kuum