11. aprill 2007 kell 8:49

Rein Loik: oleme kui tammi tagant lahti lastud

Tallinna Lennujaama juhi Rein Loiki sõnul on eestlased nagu tammi tagant lahti lastud, kes varem ei saanud osta, aga nüüd saavad.

See on tema sõnul ka kõrge inflatsiooni põhjustajaks. "Ligi 6% inflatsioon oli aga ka mulle suureks üllatuseks. Ma arvan et see on põhjustatud ka võimalusest tarbida. Me oleme nagu tammi tagant lahti lastud, varem ei saanud ja nüüd saame osta. Aga ma usun, et see muutub ja selgineb aastatega," märkis Loik Äripäevale.

"Inflatsioon käib käsikäes kiire majanduskasvuga ja sinna väevõimuga kallale minna ei oleks hea mõte. See lööks lihtsalt kasvu segamini. Teisalt on selge, et me oleme veel arenev riik ning kui tahame kiiret kasvu, peame ka hinnatõusuga leppima. Kasvatuslik üleskutse oleks kutse tarbimist vähendama," lisas ta.

Hetkel kuum