19. juuni 2007 kell 13:49

Sakret investeeris keskkonnakaitsesse 11 miljonit

Ehitusmaterjalide tootja Sakret uue tehase investeeringud keskkonnakaitsesse ületavad 11 miljonit krooni.

Sakreti kommertsdirektori Ursula Paaveli sõnul on Sakret oma tööstusinvesteeringu juures pööranud suurt tähelepanu keskonnaküsimustele. Paaveli kinnitusel on Sakreti Mäo tehas projekteeritud ja komplekteeritud Saksamaal ning arvesse on võetud kõiki Euroopa Liidus kehtivaid keskkonnanõudeid.

„Koostöös Saksa partneritega toetame teadus- ja uurimistegevust, mille käigus on lähiajal kavas turule tuua üle 20 uue suure lisaväärtusega toote,“ sõnas Paavel.

Sakreti Läti ja Eesti ärid teenisid eelmisel majandusaastal 156 miljoni krooni suuruse käibe juures 22 miljonit krooni kasumit. Ettevõtte käive kasvas aastaga üle 54 protsendi, kasumit teeniti kaks korda enam kui aasta varem. Sakreti käesoleva aasta käibeprognoos on 223,5 miljonit, ettevõte loodab tõsta ka kasumlikkust.

Hetkel kuum