14. november 2007 kell 22:00

Advokaadist investor

Advokaadibüroos Aavik ja Partnerid vandeadvokaadina töötav ning vabal ajal investeerimisfirmat King Invest juhatav Maidu Kaasik on mees, kes oskab inimestele hea mulje jätta. Korrektne, heade teoreetiliste ja praktiliste oskustega professionaal, kes end liialt ei afišeeri, nagu tuttavad 30ndates rikkurit iseloomustavad.

"Teda saab ainult heaga meenutada," räägib Kaasiku endine tööandja, advokaadibüroo Tark ja Ko juhtiv partner Aare Tark, kelle juures loo peategelane tõsisemat juurakarjääri alustas. "Mina ise tegin talle ettepaneku tööle tulla. Tundus üks erudeeritumaid ja parima ettevalmistusega noori advokaate olevat tol ajal," jutustab Tark. Samas ei tähenda see büroo-omaniku sõnul seda, et Kaasiku näol kuivikuga tegemist oleks. "Viskame töö juures ka nalja. Lihtsalt kohtuprotsess on selline, mis tingib oma kindlad reeglid," räägib Tark.

Kuigi meeste teed läksid mõne aasta eest lahku, ei ole nende vahel siiani mingeid erimeelsusi tekkinud. "Võib öelda, et see on loomulik protsess, kui bürood tahetakse vahetada," leiab endine partner.

Pärides Maidu isalt Tõnis Kaasikult, kas samal ajal, kui teised lapsed unistasid politseiniku ametist, unistas Maidu advokaadi omast, jääb mees mõttesse. "Ei mäleta seda täpselt. Aga ju ta ameti valis selle järgi, et too pakkus sel ajal häid võimalusi ja väljakutseid," märgib vanem Kaasik, kel koos pojaga samuti üks ettevõte rajatud. Uurin, kas tegemist on ka riskialti inimesega. "Üldiselt me kumbki suurte riskide peale välja ei lähe," tunnistab Kaasik.

Kaasiku kolleeg Jaan Lindmäe märgib aga isa-poja duo kohta, et nad on hea näide sünergilisest koostööst. "Ta peab perekondlikke ja kollegiaalseid suhteid oluliseks," lisab Lindmäe, kelle sõnul on Kaasik tegelikult üks tagasihoidlik inimene.

"Ta ei ole inimene, kes tahaks seda välja näidata," vastab mees küsimusele, kas Kaasikust jääb mulje kui rikkurist. Kui küsida, mis autoga Kaasik sõidab, muheleb kolleeg, et eks ikka advokaatidele meeldib turvaliste autodega sõita, mis on reeglina ka kallimad.

Kuigi Maidu Kaasikut ennast tabada ei õnnestunud, on ta öelnud, et dividendideks võetust osa läheb tütre koolitamiseks.

"Olin nende dividendide võtmisega ka veidi sundseisus, sest teised soovisid neid väga välja võtta. Samas on nende dividendide saamise nimel ränka tööd tehtud ja häbeneda pole muidugi vaja," on mees varem märkinud, lisades, et dividendide tabelisse sattumine oli talle piinlik. "Sõbrad ka kõik helistavad ja ilguvad," kommenteeris ta.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum