Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Makaronitootja: PRIA konkursi võidab see, kes pakub rohkem kaupa 3 mln eest

  Põllumajandus registrite ja informatsiooni amet (PRIA) on kuulutanud välja hanke leidmaks makaroni, nisujahu, manna ja teraviljahelveste valmistajat. Erinevalt eelmisest aastas Euroopa Liidu sekkumisvarudes tänavu teravilja ei ole kuid Euroopa Komisjon soovib skeemi siiski rakendada ning on eraldanud liikmesriikidele selle otstarbeks 3,01 miljonit krooni.

  Möödunud aasta korraldas PRIA esimest korda hanke leidmaks toiduainete valmistajat, kes oleks nõus tootma võimalikult palju makarone pakkudes, asemele põllumeestelt kokkuostetud 2012 tonni teravilja. Tänavu on Euroopa Komisjon (EK) eraldanud Eestile 3,01 miljonit krooni, selle eest peab PRIA leidma tootjad, kes oleks nõus tootma 185 tonni makarone ja 94 tonni nisujahu. Kui palju selle summa eest reaalselt toota saab PRIA esindaja Taavi Linnamäe öelda ei osanud, kuid lisas, et see sõltub eelkõige hanke võitjast. "Keegi sellepärast makaronidest ilma ei jää, võib olla tuleb kärpida kogust inimese kohta mõne kilo võrra, kuid ilma ei jää keegi," sõnas Linnamäe. Eelmisel aastal oli puudust kannatavale inimesele ette nähtud ligi 10 kg makaroni.
  PRIA sõnul läks makaroni jagamine abivajajatele hästi, kuid täpsustada siiski ei osatud, kuna laiali jagamisega tegelesid heategevusorganisatsioonid. PRIA ametnikud kontrollisid toimingu õigsust, et kõik makaronid jõuaksid ikka abivajajateni.
  20. detsembril kukub selleaasta makaronihanke tähtaeg. Taavi Linnamäe sõnul pole hetkel pakkumisi laekunud. "Hanke lõpuni on veidi vähem kui 20 päeva aega. Tavaliselt teevad firmad ikka pakkumised viimasel minutil," ütles ta. Linnamäe ei oska prognoosida, kui palju tunnevad asja vastu huvi kohalikud makaronitootjad, kuid loodab siiski, et huvi on suur. Eelmisel aastal võtsid hankest osa kolm firmat: OÜ Malsena, OÜ Markilo ja Myllyn Paras. Võitjaks osutus OÜ Malsena kes tootis abivajajatele 505 tonni makarone. OÜ Markilo oli sunnitud pakkumisest loobuma, kuna oleks kannatanud 600 000 kroonist kahju.
  OÜ Malsena esindaja Marek Mettase sõnul ei ole kindel, kas nad selle aastases hankes osalevad, kuid see on üpriski tõenäoline, enda võitu ei oska ta siiski ette näha. "Võidab see, kes pakub kõige rohkem kaupa selle raha eest," sõnas Mettas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Raadiohommikus: õlletehase uus juht ja värske iduedu
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.