23. detsember 2007 kell 17:18

Hodorkovski ja Lebedev lugesid järjekordse kriminaalasja materjalid läbi

Mihhail Hodorkovski ja Platon Lebedev said läbi loetud kriminaalasja materjalid, kus neid süüdistatakse 850 miljardi rubla pihtapanekus, teatasid nende advokaadid.

Mehed kannavad praegu kaheksaaastast vanglakaristust maksudest kõrvalehiilimise eest. Järjekordses kriminaalasjas kahtlustatakse Jukose eksomanikku Hodorkovskit ja Menatepi juhti Lebedevi 850 miljardi rubla väljapetmises, vahendas Interfaks.

Advokaat Jelena Liptseri sõnul esitasid kaitsjad ühise taotluse kriminaalasja lõpetamise kohta, kuna Hodorkovski ja Lebedev pole kuritegu sooritanud. Advokaatide kinnitusel langesid Hodorkovskile ja Lebedevile osaks poliitilised repressioonid.

Kriminaalasjale lisati hiljuti üle 5000 lehekülje finantsaruandlust ning ülekuulamisprotokolle.

Hetkel kuum