Singapuri börsil kaheksa aasta suurim kukkumine

21. jaanuar 2008, 12:40

Täna toimus Singapuri börsil pea kaheksa
aasta suurim päeva kukkumine.

Mure, et USA majanduslangus sööb kohalike ettevõtete kasumeid, kukutas kõigi juhtiva aktsiaindeksisse kuuluvate 30 ettevõtte aktsiaid. Singapuri aktsiaturg kukkus täna kuus protsenti.

Kuna aktsiad on 11. oktoobri tipust kukkunud 24 protsenti, on Singapuris kah töös karuturg.

„Investorid on ümber hindamas üleilmset majanduskasvu või selle puudumist ning selles valguses läbi vaatamas riske,“ ütles ABN Amro Private Bankingu aktsiaanalüüsi asepresident Daphne Roth Bloombergile. „See on kõikehaarav suure turuväärtusega ettevõtete aktsiate müügilaine, mis on likviidsed.“

„Bushi abipakti suurus on kõigest üks protsent SKPst,“ ütles Citi Global Wealth Managementi investeerimisjuht Jeffrey M. Applegate. „Ajalugu on näidanud, et fiskaalstiimulite pakett majanduslanguse või majanduskasvu aeglustumisel tuleb liiga hilja ja on liiga väike. Seetõttu ei reageerinudki turud sellele positiivselt.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2008, 12:40
Otsi:

Ava täpsem otsing