Rahvaliit: IRLis toimub erakonnasisene võimuvõitlus

Hille Tressum 22. jaanuar 2008, 18:52

Eestimaa Rahvaliidu hinnangul alustas
Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) regionaalministri vahetusega kohaliku
omavalitsuse volikogude valimisi, mis tingib IRLi poliitilise surve
omavalitsusjuhtidele.

Eestimaa Rahvaliidu hinnangul sai Reimaale saatuslikuks liigne keskendumine põhiülesannete täitmisele ning suutmatus politiseerida omavalitsusjuhte enne valimisi.

"Regionaalministri vahetus näitab selgelt, et IRLi sees toimub võimuvõitlus ning seda, et alanud on kohalike omavalitsuste valimised. Miks muidu IRL kutsub tagasi regionaalsektoris pädeva ministri ja tema asemel nimetatakse ametisse erakonna Tallinna piirkonna juht, kellel puuduvad regionaalpoliitikas vajalikud kogemused," ütles Eestimaa Rahvaliidu peasekretär Kajar Lember.

Sisepingeid väljendab ka asjaolu, et Reimaa ei kooskõlastanud majandus- ja kommunikatsiooniministri praamidotatsioonide vähendamist ja bussipiletite hinnatõusu. „Suutmatus isegi ühe erakonna kahe ministri vahel kokkuleppeid saavutada näitab selgelt, et võimuliidus regionaalpoliitikal ei ole kohta,“ märkis Lember.

Rahvaliit peab kahetsusväärseks, et riigijuhtimine sõltub ministrite tasandil tekkinud erakonna sisepingetest ja omavalitsusjuhtide politiseerimisest. Tegurid, mis ei ole ministri tööga kaugeltki seotud, ei tohiks olla määravad ministri tagasi kutsumiseks. Otsitud süüdistused võimu saavutamise eesmärgil viivad meid kaugemale demokraatlikust riigivalitsemisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing