Õunad, apelsinid ja banaanid kaitsevad
neurodegeneratiivsete haiguste, nagu näiteks Alzheimeri tõve eest, kinnitavad
New Yorgi teadlased.
Cornelli ülikooli teadlane Chang Y. Lee sõnas, et õunad, banaanid ja apelsinid, mis on põhilised puuviljad enamiku inimeste söögilaual, on olulised vitamiinide, mineraalide ja kiudainete allikad ning takistavad lisaks ka neurodegeneratiivsete haiguste arenemist, vahendas UPI.
Cornelli ülikooli teadlased uurisid õuna-, banaani- ja apelsiniekstraktide mõju närvirakkudele ja leidsid, et puuviljades leiduvad fenoolid kaitsevad neuroneid.
Ajakirjas Journal of Food Science avaldatud artikli põhjal sisaldasid õunad kõige enam kaitsvaid antioksüdante. Õuntele järgnesid banaanid ja seejärel apelsinid.
Uurimuses näidati, et peamistes poes müüdavates puuviljades sisalduvad antioksüdandid kaitsesid närvirakke oksüdatiivse stressi eest. Autorid kinnitasid: „Värske puuvilja rohke söömine võib takistada või edasi lükata neurodegeneratiivsete haiguste, muuhulgas ka Alzheimeri tõve väljakujunemist.”
Seotud lood
Puhas töökeskkond tõstab inimeste motivatsiooni, mõjub hästi produktiivsusele ning jätab ka klientidele ning külalistele hea esmamulje. Tööruumides veedame väga suure osa oma ajast ning mitte keegi meist ei tunne end hästi ruumides, kus on üldine puhtuse tase madal.