Oscarite gala ärajäämine läinuks maksma miljardeid

Mariliis Pinn 21. veebruar 2008, 08:11

Tühja neist filmivõtetest, peaasi, et
Oscarite jagamine 24. veebruaril ära ei jääks! Hollywoodi stsenaristide streik
ajas maailma uhkeima filmigala korraldajad närvi shy;vapustuse äärele.

Õnneks jõudsid kolm kuud streikinud stsenaristid möödunud nädalal kokkuleppele filmistuudiotega, kes nõustusid tõstma honorare interneti kaudu levitatavate sarjade pealt. Stsenaristide streigi jätkumise korral olnuks Oscarite õhtujuhil Jon Stewartil ning kolleegidele kuldmehikesi jagavatel superstaaridel suu vett täis, Oscarite gala ärajäämine läinuks Los Angelesele ja kogu filmitööstusele maksma tohutu summa, mis tagasihoidlike arvestuste kohaselt ületaks 310 miljonit dollarit ehk ligi 3,3 miljardit Eesti krooni.

Rusikareeglina moodustab viiendiku kuni neljandiku Oscarile kandideeriva filmi piletimüügitulust nn Oscari-koridor – ajavahemik kuldmehikese kandidaatide väljakuulutamise ja tseremoonia enda vahel, nii võinuksid tähtsaimates kategooriates Oscarit püüdlevad filmid, kaasa arvatud parima filmi Oscari nominendid "Lepitus", "Juno", "Michael Clayton", "Ei ole maad vanadele meestele" ja "Veri hakkab voolama", gala ärajäämise korral kõvasti vastu pükse saada. Nende potentsiaalset kaotust hindab ajaleht The Guardian 80 miljonile dollarile.

Oscarite ülekandja ABC kahjum oleks koguni 80 miljonist dollarist, tohutu olnuks hoop ka moemajadele, turuanalüütikute hinnangul võib efektse Oscari-kleidiga staar võrduda disainerile või moemajale miljon dollarit maksva reklaamiga. Vastu pükse saaksid ka glamuursete eel- ja järelpidude korraldajad, Hollywoodi lilleseadjad ja fotograafid, limusiinijuhid ja turvamehed, juuksuritest ja kosmeetikutest rääkimata.

Ühtekokku läheks Oscari gala ärajäämine The Guardiani hinnangu kohaselt maksma 411 miljonit dollarit ehk 4,36 miljardit Eesti krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2008, 08:11
Otsi:

Ava täpsem otsing