Kuldkepp: äri võib ju Venemaaga alati ajada

Hille Tressum 03. märts 2008, 18:43

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate
Assotsiatsiooni juhi Toivo Kuldkepp arvates oleme me Venemaa teemat liialt üle
dramatiseerinud, ning loodab, et asjad liiguvad uue presidendiga positiivsemas
suunas.

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni juht Toivo Kuldkepp kirjeldab Venemaa uut presidenti, kui hea haridusega siledat poiss.

„ Medvedev on sile poiss, kellel on hea haridus, mis on väga hea näitaja. Juba noorest peast dotseeris ta ülikoolis,“ sõnas Kuldkepp.

Küsimusele, kas uue presidendiga on oodata ka kahe riigi vahelisi suhete soojenemist, vastas Kuldkepp, et kui me omalt poolt pakume head koostööd, siis tõenäoliselt suhted hullemaks minna ei saa.

„No ma loodan, et midagi nüüd enam hullemaks ei lähe. Ega kõige hullem ka ei ole olnud, kui nüüd aus olla. Me järsku dramatiseerime seda Venemaa asja natukene üle. Muidugi loodan ma, et suhted Eesti ja Venemaa vahel paranevad, aga ega iga hinna eest ei pea ju sinna minema. Mina arvan, et kui me omalt poolt pakume head koostööd ja head tahet, siis mida me Venemaale halba oleme teinud, et nende jaoks negatiivsete kujudena paistame,“ sõnas Kuldkepp.

Kuldkepi arvates jääb president Putin ka edaspidi poliitikas, nööritõmbaja rollitäitjana, kaasa rääkima. „Putin jääbki nööre tõmbama, aga sellegi poolest usun, et mingi element tuleb juurde. Võib olla on uues kuues Putin koostöösõbralikum. Aga, kuna me kõik ootame ju paremat, nii nagu ka 31. detsembril lubame endale tublimad olla ja loodame, et ka keskkond meie ümber paraneb, siis loodame muutusi ka Venemaal. Mina olen optimist. Realistina ütleksin nii palju, et kui Venemaa oleks mõistlikum, normaalsem ja vähem korrumpeerunud, siis kõigil oleks sellest rohkem kasu. Aga ta on selline nagu ta on ja meie seda muuta ei saa. Arvan, et peame nendega nii palju kui võimalik koostööd tegema, muidugi mitte oma põhimõtteid maha müües. Aga äri võib ju alati teha."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2008, 18:42
Otsi:

Ava täpsem otsing