Piret Reiljan • 17. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kroonilaenu eurodele viimine andis võitu 3000 krooni kuus

Rikk meenutas, et igakuine laenumakse oli tal ka paar aastat tagasi 12 000 krooni kandis, kuid tõusis kiiresti ligi kolmandiku võrra. "Soovitan kõigil kroonilaenust lahti saada. Omast rumalusest hoidsin seda kaks aastat ja pank ise muidugi ei soovitanud laenuvaluutat muuta, neil ju kõrgema intressiga suuremad kasud sees," rääkis Rikk.

Üleminek eurole läks Rikile maksma umbes 6000 krooni, sellest pool lepingu muutmise tasu ja pool laenu eurodeks konverteerimise tasu. "Selle kulu teenin juba kahe kuuga tagasi," oli Rikk rõõmus.

Nordea Panga krooni baasintress EEK Prime on 5,5%, samas euro baasintress EUR Prime on samas pangas 4,25%. Mullu suveni püsis Nordeas krooni baasintress euro omast madalamal, kuid spurtis seejärel kõrgustesse. Nordea Pangale lisaks annab kodulaenu kroonides ka SEB, kelle kodulaenuklientidest kümnendik on võtnud laenu kroonides. SEBs on krooni baasintress 5,8%. Eurolaenu alus Euribor on 4,6%.

Nordea Pangast ja SEBst viimastel aastatel soodsa kroonilaenu võtnud kliendid seisavad silmitsi kõrgustesse kihutava intressiga. Hansapank ja Sampo loobusid eraisikutele kroonilaene andmast juba 2006. aastal, põhjendades seda krooni kõrge hinna ja vähese nõudlusega.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt