Rain Tamm: raha otsib aktsiatest sõltumatut tootlust

25. märts 2008, 11:48

GILD Bankersi juhtivpartner Rain Tamm ütles
mulluseid majandustulemusi kommenteerides, et hetkel otsivad investorid oma
rahale pikaajalist, aktsiaturgudest sõltumatut absoluuttootlust.

Tamm ütles, et kuigi 2008. aasta majanduskeskkond maailmas ja Balti riikides tundub ebasoodsam, näeb GILD Bankers investeerimispanganduse eri valdkondades kasvuvõimalusi. "Pankade konservatiivsem laenupoliitika tingib arenevate ettevõtete suuremat huvi riskikapitali investeeringute vastu. Nii era- kui ka institutsionaalsed investorid otsivad kapitalile pikaajalist, aktsiaturgudest sõltumatut absoluuttootlust, mida pakuvad alternatiivsed fondid," sõnas Tamm.

GILD Bankersi alternatiivsetes fondides hallatavate varade maht kasvas aastaga pea 30 protsenti ja ulatub 140 miljoni euro ehk 2,2 miljardi kroonini. GILDi aktiivse osalusega fondid on investoritele pakkunud keskmiselt 23- kuni 29-protsendilist aastatootlust.

GILD Bankers grupp teenis 2007. aastal puhaskasumit ligi 81 miljonit krooni. Tamm peab lõppenud majandusaastat firma senise ajaloo kõige edukamaks. "Oleme väga rahul GILDi mulluste majandustulemustega, 2007. aasta tähistab ka GILDi rahvusvahelise haarde laienemist. Lisaks kontorite avamisele Sofias ja Londonis suurendasime fondiinvesteeringute osakaalu väljaspool Balti riike. Panime aluse privaatpanganduse ärisuunale, nõustasime ligi kaks korda enam ühinemis- ja ülevõtmistehinguid võrreldes 2006. aastaga ning kasvatasime varade mahtu GILDi fondides ligi 30 protsenti,” lausus Tamm.

2006. aastal teenis GILD Bankersi grupp netoteenustasudena ligi 60 miljonit krooni ning puhaskasum oli 25 miljonit krooni. Hallatavate varade maht oli 2006. aasta lõpus 1,7 miljardit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. March 2008, 12:54
Otsi:

Ava täpsem otsing