LHV: Norma tulemused vastasid prognoosidele

Hille Tressum 21. aprill 2008, 14:10

Täna teatas Norma, et ettevõtte esimese
kvartali käive ulatus 330,8 miljoni kroonini, kasvades võrreldes aastatagusega
17% võrra.

Norma tulemusi kommenteeris LHV analüütik Henri Adams.

„Norma tulemused vastasid LHV prognoosidele. Müüginumber jäi oodatule küll veidi alla - 21,2 mln eurot (ootasime 22,3 mln eurot) -, kuid kasumlikkus oli seevastu parem, mistõttu vastas puhaskasum täpselt meie ootustele (1,95 mln eurot). Kuigi Norma ei too auditeerimata aruandes eraldi välja müüki maade lõikes, siis pressiteates öeldu põhjal tundub, et ootasime veidi suuremate müügimahtude suurenemist Venemaa suunas, eelkõige just autoohutussüsteemide poole pealt ning Autolivi puhul olime prognoosides arvestanud müügimahtude samale tasemele jäämisega. Tegelikkuses müük aga kahanes,“ kommenteeris Adams.

Küsimusele, mida võiks teha Norma aktsiatega, vastas analüütik, et LHV näeb Norma tõusupotentsiaali ning soovitab aktsiaid osta.

„Norma aktsiale on LHV-l antud soovitus "akumuleeri" ehk näeme antud tasemetelt tõusupotentsiaali ning soovitame lisada aktsia enda portfelli. Hetkel börsilt aktsiaid ostes on veel võimalik osa saada ka makstavast dividendist, milleks on 5 krooni aktsia kohta,“ rääkis analüütik.

Teises kvartalis ning eriti teisel poolaastal ootab LHV Normalt veidi tagasihoidlikumat käibe kasvu, kuna eelmine aasta saavutati selle perioodil tugevad tulemused just tänu autoohutussüsteemide tarnele Venemaale. "Hetkel ootame nende mahtude stabiliseerumist. Samas võib siin ette tulla positiivseid üllatusi Venemaa suurkliendi Avtovazi poolt, kui otsustatakse hakata kasutama erinevatel automudelitel suuremas ulatuses turvatehnikat. Tarnetes teisele olulisele kliendile (emafirma Autoliv) suuremaid üllatusi ei ootaks ning usume, et müügimahud jäävad sarnasele tasemele," rääkis Adams.

Marginaalide poole pealt võis analüütiku hinnangul täheldada esimese kvartali põhjal oodatust paremaid tulemusi, kuid võrreldes 2007. aasta esimese kvartaliga toimus siiski kerge langus. "Ühelt poolt avaldab survet toormehindade tõus (näiteks erinevate metallide, mida kasutatakse komponentide tootmisel), teisalt on praeguses Eesti majanduskeskkonnas raske saavutada kokkuhoidu. Kui siia veel lisada otsene hinnasurve autotootjatelt, on üsna raske näha võimalust, kuidas Norma suudaks marginaalid surve alt välja tuua. Samas on see nende ärile iseloomulik ning sellest lähtuvalt oleme koostanud ka LHV prognoosid ettevõtte tulemuste osas," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2008, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing