Inflatsioon võrdsustas kirjastamise kulud rajatagustega

06. juuni 2008, 16:54

Tea Kirjastuse juht Silva Tomingas rääkis
aripaev.ee-le, et inflatsioonist
tulenev palgasurve võrdsustas Eesti
kirjastajate kulud välismaa kirjastajate omadega.

Kirjastajate tulud pole aga võrreldavad, sest Eesti raamatuturg on väga väike. Tomingase sõnul pole raamatute hinnad pikka aega märkimisväärselt tõusnud. Viimase aastaga tuli aga töötajate palgale rohkem kui 15% lisada.

"Loomulikult oleme mõelnud raamatute hinna tõstmisele. Autoritasud on meeletult tõusnud ja kas me tahame või ei taha, peame varem või hiljem ka hinda tõstma," rääkis Tomingas.

Aripaev.ee küsis, kas see tähendab, et praegu 500 krooniga müüki paisatud teatmeteos võib aasta-pooleteise pärast maksta 1000 krooni. Tomingas vastas: "Kas ta nüüd 1000 krooni maksab, raske öelda, aga teatmekirjandus kindlasti kallineb. Kui võrrelda Põhjamaade ja meie raamatute hindu, on seal hinnad ikka teist suurusjärku."

Tomingase hinnangul on nii inflatsioon kui ka sellega kaasnev palgasurve globaliseeruva majanduse tulemus.

Tomingas rääkis, et isiklikus elus ärritab teda kõige rohkem bensiini hinnatõus. "Kui olen Eestist nädala ära olnud, ei julge bensiinijaama minnagi. Konkurentsiametil oleks siin ilmselt põhjust kontrollida, miks kõigis tanklates hinnad üleöö ühepalju tõusevad," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. June 2008, 16:52
Otsi:

Ava täpsem otsing