Ka Tartu halduskohus tühistas Sylvesteri omanike maksunõude

Kadri Bank 18. juuni 2008, 16:28

Tartu halduskohtus tühistas täna
Lõuna-Eesti ärimeestest endistele Sylvesteri omanikele määratud
maksuotsused.

Lisaks mõistis kohus Lõuna maksu- ja tollikeskuselt kaebajate kasuks välja menetluskulud 1,07 miljonit krooni.

Maksuamet nõudis endise metsafirma Sylvester omanikelt ligi 34 miljonit krooni, mis jagunes Ülo Kriisa, Endel Ermeli, Aimar Varula, Ingrid Prantsi, Virko Leppmetsa, Einar Ilma, Enn Kanguri ja Ervin Naritsa vahel erinevateks osadeks.

Kinnisvara- ja ehitusärimees Endel Ermel ei soostunud kohtuotsust veel kommenteerima, tuues põhjenduseks, et ta ei osalenud kohtuotsuse ettelugemisel ning pole jõudnud otsusega tutvuda. „Enne, kui ma seda näinud ei ole, ei tahaks küll mitte midagi rääkida,“ ütles ta. Samadel põhjustel polnud kommentaarideks nõus Ülo Kriisa.

Varem on Ermel ajakirjanduses oletanud, et kui Tallinna halduskohtus mõisteti Põhja-Eesti ärimehed õigeks, tuleb ka Tartust maksunõudest vabastav otsus.

Kohtuotsusest samuti vaid telefoni teel kuulnud Ervin Narits ei olnud võidus ette kindel. „Mina küll selle (Tallinna otsuse – toim) põhjal ei järeldanud, et otsus selline võiks tulla. Aga tore on, et tuli,“ ütles ta. Narits lisas, et suhtub tulemusse rahulikult, sest see pole veel lõplik. „Stsenaariume, kuidas asi edasi võib minna, on päris palju.“

Ärimehi kohtus esindanud advokaadibüroo Luiga Mody Hääl Boreniuse advokaat Egon Talur ütles, et on kohtuotsuse klientidele edastanud, kuid ei saa ilma nende nõusolekuta otsuse sisu kommenteerida. „Samuti ei oleks minu poolt kohane jõustumata otsuse kohta hinnanguid anda,“ lisas ta. Talur ei osanud ka prognoosida, kuidas võiks edasi käituda teine osapool.

Maksu- ja tolliameti juriidilise osakonna juhataja Riho Roopõld toonitas, et tegemist on sama kohtutasandi otsusega, mis avaldati juuni algul Tallinna halduskohtus, ja otsus ei ole veel jõustunud. „Lahend on mahukas ning maksuhaldur otsustab edasikaebamise pärast sellega tutvumist seaduses sätestatud aja ehk 30 päeva jooksul,“ lisas ta Tartu halduskohtu otsust kommenteerides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2009, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing