Üle 60 inimese koondatakse rahandusministeeriumist

05. august 2008, 19:20

Rahandusminiseerium teatas, et koondab veel
enam kui 60 inimest, sest kogu riik peab praegusel ajal kokku hoidma.

"Rahandusministeeriumit ootab ees üle 60 inimese koondamine ning struktuuri ja tegevuste ümbervaatamine," ütles rahandusministeeriumi nimel kantsler Tea Varrak.

"Oleme viimase kahe aasta jooksul ministeeriumi koosseisu pidevalt vähendanud ja tööd efektiivsemaks muutnud ning juba see on olnud raske. Ja nüüd seda veel suuremal määral teha nõuab kogu organisatsioonilt tõsist pingutust," märkis Varrak.

Rahandusministeeriumi piirsumma 2009. aastaks on 1,26 miljardit krooni ning esitatud eelarveprojekt jääb selle summa piiresse.

"Vähenenud piirsummad tingivad selle, et tuleb väga tõsiselt tööd efektiivistada ja kulud optimeerida. Jah, see on raske ülesanne ja mõjub kogu haldusalale," kommenteeris Varrak küsimust, kuidas koondamine nende tööd mõjutab.

Rahandusministeeriumi kogu eelarveprojekt 2009. aastaks on 5,5 miljardi kroonise kulude mahuga, millest piirsummast ülejäänud kulud 4,3 miljardi krooni ulatuses on seotud üleriigiliste kohustuste täitmisega nagu õppelaenude riigitagatised, riigipoolsed kanded kohustusliku kogumispensioni fondi ja eraldised keskkonnainvesteeringute keskusele. Need on summad, millega rahandusministeerium opereerida ei saa ning mille kasutamine ei sõltu rahandusministeeriumi tegevusest, teatas rahandusministeerium.

Ministeerium kinnitas, et on eelarveprojektis arvestanud valitsuskabineti otsusega, et tegevuskulusid tuleb vähendada 8 protsenti. Reaalselt tähendab see seda, et 2008. aastal on rahandusministeeriumi valitsemisala riigituludest arvestatud tegevuskulud 71 miljonit krooni suuremad kui järgmisel aastal.

Rahandusminister Ivari Padar ütles, et ei saa salata, et järgmise aasta eelarve kokkupanek on rahandusministeeriumile olnud keerukam kui varasematel aastatel, kuid selge on see, et peame suutma ka kokkuhoiu tingimustes tagada Eesti maksusüsteemi, riigi eelarve, halduspoliitika ja paljude muude valdkondade koordineerimise ning arengu. "Vaadates meie valitsemisala, siis näiteks maksu- ja tolliameti tõhusast tööst sõltub paljuski ka riigi rahakoti suurus," märkis minister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2008, 09:59
Otsi:

Ava täpsem otsing