Sakret avab Baltikumi suurima kuivsegude tehase

Mariliis Pinn 19. august 2008, 13:27

Ehitusmaterjalide tootja Sakret avab
kolmapäeval Leedus Kedainiais Balti riikide suurima kuivsegude tehase, tehase
käivitavad Leedu president Valdas Adamkus ning Läti president Valdis
Zatlers.

Uues tehases plaanitakse toota ligi 250 tuhat tonni ehituslikke kuivsegusid aastas, teatas firma. „Uus tehas avaldab tugevat ja positiivset mõju Balti riikide majandusele ja ekspordile, kuna suur osa toodangust eksporditakse Ida-Euroopa riikidesse ja Skandinaaviasse. Arvestatav osa toodangust jääb Leedu turule, kus hinnatakse kvaliteeti ja säästlikke tooteid,” ütles Sakret Lietuva direktor Aleksandras Toropcinas.

Uus tehas Kedainiais on kolmas Baltimaade ning ühtlasi suurim Sakreti tehas, see paikneb 3 hektari suurusel alal. Väiksemad tehased on Lätis (avatud 2004. aastal) ja Eestis (avatud 2007. aastal). Leedu SIA Sakret investeeris tehasesse Kedainiais 27,6 miljonit litti ehk 125 miljonit krooni. Sakret Lietuva hakkab tootma kipskrohve, sideaineid ja muid ehituslikke kuivsegusid. Samuti täidetakse uues Leedu tehases Sakreti mobiilseid silosid.

Vanagsi sõnul on Sakretil Leedu ja ka kõikide teiste tehaste seoses pikaajalised plaanid. „Naiivne oleks arvata, et nii suur investeering hakkab kohe esimesel aastal suurt kasumit tooma. Ka Eesti tehase puhul, kuhu investeerisime 100 mln krooni, on suund kiire kasumi teenimise asemel stabiilsel ja pikaajalisel arengul. Vaatame alati mitu aastat ette. Kui tahame aastatel 2010 – 2011 omada Eestis ja Leedus suurt ja stabiilset turuosa, on just praegu õige aeg investeerida,“ lisas Vanags.

Sakret Grupp on maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, kel on kokku üle 60 tehase.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2008, 17:44
Otsi:

Ava täpsem otsing