Katrin Saks kohtub Vladimir Putiniga

30. september 2008, 12:36

Euroopa Parlamendi Sotsiaaldemokraatide
fraktsiooni delegatsioon kohtub nädala lõpus Venemaa võtmepoliitikutega,
sealhulgas peaminister Vladimir Putiniga.

Delegatsiooni kuuluva Eesti saadiku Katrin Saksa sõnul on rääkimine Venemaaga mõistlikum, kui suhete täielik katkestamine. Tema hinnangul on Euroopa Parlamendi suuruselt teise fraktsiooni delegatsiooni visiit poliitiliselt oluline märguanne ning seal arutatu omab Euroopa Liidu ja Venemaa vahelistele suhetele suurt mõju.

"Venemaa strateegilises käitumises ei muutu midagi, kui ei toimuks selliseid kohtumisi, pigem määratleb Moskva end veelgi suuremasse poliitilisse isolatsiooni. Nii Venemaa kui ka Euroopa Liidu jaoks on oluline jätkata ajakohastel teemadel suhtlemist ning selles valguses on need visiidid olulised ka Eestile," lisas Saks pressiteates.

1. – 3. oktoobrini kestva Moskva visiidi raames puudutatakse rahvusvaheliste konfliktide küsimusi, arutletakse majanduslanguse ning energiasõltuvuse probleemide üle, samuti on teemana päevakavas Euroopa Liidu ja Venemaa vahelised kaubandussuhted ning strateegiline partnerlus.

Delegatsioon arutab nimetatud teemasid Venemaa juhtivpoliitikutega, kelle hulka kuuluvad näiteks Vene parlamendi Ülemkoja spiiker Sergei Mironov, Venemaa tööstus- ja energeetikaministri asetäitja Anatoli Janovski, "Õiglase Venemaa" fraktsiooni juht Venemaa Riigiduumas Nikolai Levitev, Riigiduuma asespiiker Aleksander Babakov, asevälisminister Aleksander Gruško jt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2008, 12:37
Otsi:

Ava täpsem otsing