Venemaa valuutareservid kahanesid 80 mld dollarit

23. oktoober 2008, 20:34

1. augustist 17. oktoobini vähenesid
reservid 80 mld dollarit 515,7 mld dollarile, see jätkub tempos 2 mld dollarit
päevas.

Viimase nädalaga kahanesid reservid 14,9 mld dollarit, teatas täna Venemaa keskpank. Selline on tempo olnud viimased kaks nädalat, vahendas lenta.ru. Keskpank kasutab raha likviidsuskriisis pangandusturule süstimiseks. Samuti toetab keskpank rubla kursi stabiilsust, mille devalveerimise kuuldused levisid eelmisel nädalal.

Reserv koosneb eri valuutadest, peamiselt eurost ja dollarist, kullast ja osalusest Rahvusvahelises Valuutafondis. Reserv jääb suuruselt alla vaid Hiinale, seal on see 1,9 triljonit dollarit ehk ligi neli korda enam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2008, 18:52
Otsi:

Ava täpsem otsing