Pärnu skandaali lisandus uus nimi - Cleanaway

Liis Kängsepp 24. oktoober 2008, 15:32

Kaitsepolitsei haarangute ja Pärnu
linnavalitsuse liikmete suhtes alustatud menetluse üheks osapooleks võib olla ka
suur prügifirma Cleanaway.

Pärnu teede hooldushanke võitja Rapla Teed juhatuse esimees Tõnu Vilipuu ütles, et nii nende ettevõte kui ka Baltifalt tegid n-ö pakkumised ühest klassist, Cleanaway pakkumine oli aga kohe 40% kallim. "Mulle tundub, et justkui taheti hange mängida Cleanawayle," lisas ta.

"Meilt küsiti enne lepingu sõlmimist kuus või seitse küsimust ja oligi kõik. Samas pole ma karmimat lepingut, kui see teede hoolduse leping näinud. Näiteks oli seal punkt, et lepingu lõpetamise puhul tuleb firmal trahvi maksta 5 mln kr," räägib Vilipuu. Ta lisab, et oleks ääretult üllatunud, kui leping peaks mingitel põhjustel lõppema. Hetkel on leping jõus.

Ta möönab, et ehkki ta on hetkel Soomes, on ta sündmuste arenguga kursis. "Ma arvan, et tegelik probleem ja uurimise põhjus on siiski kuskil mujal, kui selles teedehoolduse lepingus," lausub ta.

Cleanaway tegevjuht Argo Luude polnud täna kättesaadav, büroojuht Piret Lootsalu ei osanud aga hankega seotut kommenteerida.

Lääne Ringkonnaprokuratuuri andmetel alustasid Kaitsepolitseiameti Pärnu osakond ja Lääne Ringkonnaprokuratuur Pärnu linnavalitsuse ametnike suhtes menetlust Karistusseadustiku § 300 alusel, mis puudutab riigihangete teostamise nõuete rikkumist. Prokuratuuri andmetel üritasid Pärnu Linnavalitsuse ametnikud luua põhjendamatult soodustingimusi ja eeliseid selle aasta mais välja kuulutatud Pärnu linna tänavate hooldustöödega seotud riigihankes osalenud ettevõttele.

„Kuigi nimetatud ettevõte hanget ei võitnud, rikuti ametnike poolt riigihangete seaduse nõudeid eesmärgiga tagada just eelistatud ettevõtte hinnapakkumise edukaks tunnistamine,“ öeldi prokuratuurist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2008, 07:16
Otsi:

Ava täpsem otsing