BÖRS: kätte on jõudnud tibude lugemise aeg

28. oktoober 2008, 15:35

Kõnekäänd, et tibusid loetakse sügisel, on
hakanud üsna tabavalt kehtima ka meie investeerimifondide kohta, sest neist on
hakanud väljuma nii palju või nii suuri investoreid, et fondid hakkavad juba
hätta jääma.

Kui eile teatavaks saanud SEBi võlakirjafondi varade ümberhindlus meie aktsiaturgu eriti ei puuduta, siis tänane uudis Trigoni Uus-Euroopa Väikeettevõtete Fondi osakute tagasivõtmise peatamine kuuks ajaks võib Tallinna ja teiste Balti riikide börse mõjutada üsna oluliselt.

Ehkki Uus-Euroopa Väikeettevõtete fond reklaamib ennast peamiselt kui Poola ettevõtetele suunatud fondi, on selles ka teiste riikide, kaasa arvatud Eesti ja teiste Balti riikide ettevõtete aktsiaid.

Poolaastaaruande seisuga oli selle fondi portfellis 55 000 Eesti Ehituse ning 330 000 Norma aktsiat, kusjuures viimane on septembrikuu seisuga 5,42 protsendiga suuruselt teine-kolmas investeering. Balti riikide aktsiatest seal veel 550 000 Leedu telekommunikatsiooniettevõtte TEO aktsiat, 164 310 Ukio panga ja veel mõned Läti ja Leedu börsiettevõtete aksiad. Tõenäoliselt läheb osa neist aktsiatest müüki.

Ilmselt kuuleme taolisi uudiseid veelgi ning arvatavasti hakkab tulema ka teateid fondide sulgemistest. Hea on aga see, et kodumaiste fondide aktsiapositsioonid on hõlpsamini jälgitavad, kui välisfondide omad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2008, 15:49
Otsi:

Ava täpsem otsing