Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jahe ehitusturg jahtub sügisel veelgi

  Kui ehitusbuumi kõrgajal tekkis pakett- ja palkmaju valmistavaid ettevõtteid nagu seeni pärast vihma, siis nüüd tuleb paljudel siseturule orienteeritud firmadel tootmist vähendada või siis hoopis uksed kinni panna.
  Samuti ennustavad kinnisvarainimesed uute valmismajade odavnemist kuni kakskümmend protsenti. Põlluarenduste puhul aga räägitakse hinna kukkumisest lausa poole võrra.
  Kuulda on olnud ka seda, et tihti satuvad need uusarendused, kus valve puudub, ka rüüstajate ründe alla või viib siis ehitaja ise arendaja võlgade katteks kõik, mis majadest kätte on võimalik saada.
  Siinkohal meenub üks vana lugu, kus vastuvõtukomisjon oli kogunenud suurt kortermaja hindama. Kuna aga osa sanitaarseadmetest oli ehituse käigus viina vastu vahetatud, olid need mõnede korterite sisustuses puudu. Ja nii sündiski, et kui komisjon oli esimeses trepikojas ära käinud ja teise siirdunud, jooksid töömehed ruttu esimesse kraanikausse maha kruvima, et neid tagumistesse trepikodadesse viia.
  Üks huvitav uudis, mis sügisel välja öeldi, on see, et ka messid hakkavad tasapisi veebi kolima. Nende hulgas ka kevadel toimuv ehitusmess. Sellist üritust korraldada on parajalt suur väljakutse, seda enam et Eestis sarnane kogemus puudub.
  Nii et kevadest võib ehitusmessil pakutavat kaeda arvuti tagant lahkumata. Ei pea ostma piletit ega otsima paaniliselt parkimiskohta.
  Tänavu on alustanud ka mõned ehitusuudiseid ja nõuandeid vahendavad portaalid, neist ehk viimasena Äripäeva ehitus- ja kinnisvarauudiste portaal ehitusuudised.net. Tasub kindlasti pilk peale visata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.