E-Piim: väga imelik, et rubla devalveerimisest ette räägitakse

11. november 2008, 17:28

Oma kaupa Venemaale eksportiva piimaühistu
E-Piim juhatuse esimees Jaanus Murakas taunis Venemaa keskpanga juhi Sergei
Ignatjevi avaldust rubla devalveerimise vajadustest.

„Väga imelik, et sellest mingi kõrge pangategelane ette räägib,“ ütles Murakas kinnitust saanud devalveerimiskuuldusi kommenteerides, „kui seda niimoodi ette rääkida võib see väga suure paanika tekitada.“

Kuigi ta nõustus, et rubla kursi vabaks laskmine vähendab inimeste ostuvõimet, leidis ta, et ega venemaale toidukaupa juurde ei teki. „Venemaa on toidukauba importija ja lähemal ajal ta selleks ka jääb,“ lausus Murakas.

Muraka sõnul on maailma finantskriis jõudnud ka piimandussektorisse ja see on tema sõnul hoopis teistsuguse olukorra vorminud. „Kõigeks tuleb valmis olla. Maailmas ei ole praegu midagi kindlat,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. November 2008, 07:53
Otsi:

Ava täpsem otsing