Rävala trio jutud said reedel ette mängitud

Koit Brinkmann 08. detsember 2008, 00:00

Reedel toimunud istungil oli kohtu apsaka tõttu kümmekond minutit advokaat Tarmo Silla ning ärimees Aivo Pärna kohtumisest kuulda terves kohtumajas ja ka õues. Tõsi, suhteliselt kehva kvaliteedi tõttu oli ka kohtusaalis suurest osast jutust raske aru saada.

Silla ja Pärna kohtumiste peasisu oli skeemide arutamine, kuidas pakkumist tagasi võtta või kuidas keskkonnaministeerium kohtusse anda. "Kui sina võtad 380ga ja riik saab 63 leppetrahvi, teeb see kokku 443, mis on kõrgem kui mistahes pakkumine," õpetas Sild.

Pikalt kaubeldakse hinna üle.

Pärn: "Kas 3-2-5 ei tule kõne alla?"

Sild: "Kui sa tahad 3-8-0 teha, peame arutama tehingu üksikasju. Võimalikke kohtuasju."

Pärn: "OK, 380. Mul oleks vaja teie kinnitust, et mulle nõuet ei tule. Tegelikult on mul venelaste raha taga. Piisavalt suur ausõna ning tagatis on pandud."

Samuti räägitakse täiendavast tehingukulust, mis on 1,5 miljonit.

Pärna kõnest äripartner Anti Selgele: "Seis on selline, et Wipestrex loobub 420st ja saab 380ga. Siis saab 31,5 tagasi. Ministri käskkirjaga tuleb uus tähtaeg. Pluss väike lisakulu. Kohtun ministriga täna."

30. augustil hoiatas advokaat Daisy Tauk Pärna, et riigiprokuratuurist on väga kõrgel tasandil neile saba taha pandud.

Salvestiste kuulamise eel ütles Silla advokaat Üllar Talviste, et ta ei saa aru lingist Silla ning Reiljani vahel. "Millal, kus ning millises summas andis Villu Reiljan Tarmo Sillale juhiseid pistise küsimiseks?"päris ta.

Riigiprokurör Triin Bergmanni sõnul on kõik süüdistused kaudsete tõenditega tõendatavad.

Riigikogu liiget ning endist keskkonnaministrit Villu Reiljanit süüdistatakse pistise nõudmises, vandeadvokaat Tarmo Silda pistise nõudmise ja pistise lubamise vahendamises ning ärimees Aivo Pärna pistise lubamises.

Järgmisel kohtuistungil alustatakse kohtualuste ülekuulamisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing