Artikkel
  • Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Kas katate jõululaua traditsiooniliste roogadega või katsetate midagi erilist?

    Karel Saar, ASi Ilmarine juht
    Meie pere jõululaual on üldiselt olnud nii traditsioonilised sealiha ja kapsad kui ka mõningaid teistsuguseid roogi.
    Just viimastel aastatel on omal kohal olnud näiteks kalaroad, mis pakuvad tavapärastele toitudele meeldivat vaheldust.
    Samuti oleme ikka ühtteist ise välja nuputanud ka magustoitude poole pealt - näiteks on naine teinud väga maitsvat toorjuustukooki.
    Helena Lõhmus, salongiketi Salon+ juht
    Loomulikult panen lauale traditsioonilisi jõulutoite ning näiteks hane ja pardi, kuid lisaks olen väga sageli ka fantaseerinud ja eksperimenteerinud.
    Üks üsna huvitav katsetus oli erinevate lihade kokkuküpsetamine - möödunud aastal panime üksteise sisse hane, pardi ja kana.
    Kana läks pardi kõhtu, part omakorda priske hane sisse, luud said muidugi välja võetud. Küpsedes võttis praad kauni kuju ja maitses samuti suurepäraselt!
    Ingrid Pikver, ASi Itaalia Auto juhataja
    Mina katan oma peres jõululaua ikka traditsiooniliste roogadega, nagu kombeks on saanud - sealiha, kapsad, verivorstid jne. Jõulud on ju siiski ainuke aeg aastas, millal sedasorti toite süüa saab, seega ei näe mõtet millegi väga erilisega eksperimenteerima hakata. Jäägu katsetamiseks teised korrad!
    Arvi Mägin, Floorin ASi juhatuse esimees
    Meie peres on saanud traditsiooniks, et jõuluõhtul süüakse seitse käiku - see komme sai alguse juba minu isalt.
    Tegemist on huvitava rituaaliga. Enamasti on meil mõned kindlad toidud, mis aastast aastasse korduvad, ja lisaks ka fantaasial põhinevaid roogi.
    Tänavuse aasta suhtes pole veel jõudnud kindlaid plaane pidada, kuid varasemate jõulude ajal oleme proovinud muu hulgas näiteks lambaliha, kalkunit, hane...
    Meie pere peab alati oluliseks kergust ja toiduga mitte liialdamist - et oleks meeldiv enesetunne ka jõululauast tõustes.
    Oleg Alasi, restorani Monaco peakokk
    Selle aasta jõulude peale pole veel saanud mahti mõelda. Varasematel aastatel aga on meie pere enamasti ikka klassikalisemat lauda eelistanud - ema on teinud süldi, mina kapsad, paneme prae ahju jne. Nagu jõulude ajal ikka.
    Arvan siiski, et võib-olla teen sel aastal ka midagi natuke veidi teistsugust. Üks mõte on näiteks Caesari salat, mida varasematel kuudel olen palju teinud ja mis hästi välja tuleb.
    Andres Rahula, Reval Hotel Olümpia restorani Senso peakokk
    Sel aastal ei pane oma jõululauale üldse midagi, kuna olen pühade ajal tööl.
    Varasematel aastatel pole samuti ise midagi erilist ette võtnud - kuna jõulud on teatavasti hästi perekeskne aeg, olen veetnud selle aja oma vanemate seltsis.
    Nemad on hoolitsenud ka jõululaua korraldamise eest. Ja enamasti on tegemist olnud klassikaliste roogadega, midagi väga omapärast ei tule meelde.
    Indrek Peterson, Eesti Ehitusettevõtjate Liit MTÜ tegevdirektor
    Üldiselt on ikkagi kapsas, sealiha, verivorst ja pohlasalat sinna juurde olnud minu pere jõululaual põhilised komponendid.
    Katsetamist ma üldiselt ei välista, kuid vähemalt siiani pole küll midagi väga erilist teinud ega katsetanud, vaid eelistanud pigem traditsioonilisemaid roogi.
    Autor: ÄP
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.