Parts kavandab innovatsiooniks kinkekaarte

12. detsember 2008, 14:04

Majandusminister Juhan Parts tahab
kasutusele võtta innovatsiooni kinkekaardid, millega saaks ettevõtja teadus- ja
arendusasutustest teenust osta.

Kavandatav innovatsiooniosak on sisuliselt kinkekaart, mida ettevõte saab tulevikus taotleda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest (EAS) ning tasuda sellega ülikoolile lepingulise teadus- või arendustöö eest, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Hiljem maksab EAS teadusasutusele osaku väärtuse välja. Ettevõte ei saa osakut kinkida ega rahaks vahetada. Määruse eelnõu läks ministeeriumidesse kooskõlastusringile.

Taotletava toetuse maksimaalne summa on eelnõu järgi 50 000 krooni ühe taotleja kohta või kuni 250 000 krooni kaastaotlejate korral. Toetust saab taotleda kuni 250 töötajaga firma.

Toetuse eesmärk on tugevdada Eesti väikeste ja keskmiste ettevõtete konkurentsivõimet, suurendades nende oskusi teadmiste ja tehnoloogiate kasutamisel äritegevuses ning soodustades koostööd ettevõtete ja teadusasutuste vahel.

Eelnõu järgi toetatakse ettevõtet teadusasutuselt toote ja teenuse arendamise alaste konsultatsioonide ostmisel, töökorralduse, tootmis- või tehnoloogiaalase nõustamise tellimisel, disainilahenduste väljatöötamisel ja juurutamisel, tootearenduskatsetuste tegemisel jne.

Kuni 2013. aastani on innovatsiooniosakute programmile Majanduskeskkonna kavandatud 15 miljonit Eesti krooni ja seda rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Innovatsiooniosakute süsteemi on edukalt rakendanud näiteks Holland, samuti on neid asunud väljastama Iirimaa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. December 2008, 15:37
Otsi:

Ava täpsem otsing