Jaan Kallas: PRIA avastab pettused niikuinii

08. jaanuar 2009, 09:24

PRIAlt petuskeemide abil toetuste küsijate
arv kasvab sel aastal neli kuni viis korda. PRIA peadirektor Jaan Kallas
hoiatab, et varem või hiljem saadakse pettustele jälile.

Tänavu annab PRIA välja üle 5 miljardi krooni, mis võrdub 5% riigieelarvest. See raha jaotub rohkem kui 60 toetuse vahel. Raha kasutamist võib kontrollida 9 aasta jooksul.

PRIA peadirektor Jaan Kallas on aga pettuste avastamises kindel.Jaan Kallas kinnitab, et PRIA ei ole väga palju petuskeeme läbi lasknud. Riskianalüüsi tulemused näitavad aga, et petuskeemi katsete arv kasvab sel aastal neli-viis korda, kirjutab Maaleht.

Milliste toetuste taotlejad on üritanud petta?
Kallase sõnul on selleks eelkõige investeeringutoetuste küsijad: on proovitud võltsida majandusaasta aruandeid ja majandusnäitajaid. Kuna tänavu on inimestel raha vähem ja toetusraha väärtus kasvab, siis tekibki petmissoov. “Kui suudame taotlusi piisavalt kontrollida, et ei pea Eesti edaspidi trahve maksma,” ütles Kallas.

Tema sõnul ei ole väikesi eksimusi vähemaks jäänud ka pindalatoetuste puhul: toetust küsitakse tegelikkusest natuke suuremale pinnale, pole põlluraamatut, jne. “Varem või hiljem saame pettuse jälile,” ütleb Kallas. “Meil on kohustus kontrollida tagantjärele veel 9 aastat. Kaks protsenti toetustest oleme pidanud ka tagasi küsima.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 09:54
Otsi:

Ava täpsem otsing