Tööandjad ei taha haigushüvitisi enda kaela

16. veebruar 2009, 16:20

Kaubanduskoda ja Tööandjate Keskliit on
vastu valitsuse kavale muuta töövõimetushüvitiste maksmine tööandja kohustuseks,
kahaneva haiguspäevade arvu juures jääkski nii suurem osa hüvitisi tööandja
kaela.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit pöördusid täna ühispöördumisega valitsuse poole mitte muuta kehtivat töövõimetushüvitiste maksmise süsteemi viisil, mis kohustab tööandjaid maksma töötajale töövõimetushüvitist neljanda kuni kaheksanda haiguspäeva eest.

Nii nagu haigekassale nii ka ettevõtjatele teevad muret haiguslehtede kuritarvitused. Olukorras, kus haigekassa andmeil on keskmine töövõimetushüvitise päevade arv praegu 13 ning suurenenud on lühiajaliste töövõimetuste osakaal, tähendaks valitsuse kava, et enamik töövõimetustest kuulukski hüvitamisele tööandja poolt.

Ettevõtjate hinnangul vajab ravikindlustussüsteemi rahastamine analüüsi, mis lähtuks pikemaajalisest perspektiivist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2009, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing