1. detsember 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Ettevõtja: pooltest haiguspäevadest pole inimene haige

Haigekassa kaalub kulude kärpimise eesmärgil anda osad haiguslehe päevad tööandjale kompenseerida, kuid AS Mivari nõukogu liikme sõnul oleks selle näol tegemist lauslollusega.

„See ei tule kõne allagi. Meil on umbes 20 protsenti liinitöötajatest haiged, see on keskmine. Nii kui on näha, et tuleb nõrgem kuu, siis inimesed võtavad haiguselehe. See oleks ebanormaalne, kõik inimesed tuleks panna siis haiglasse,“ oli haigekassa võimaliku ühe kärpeplaani peale nõukogu liige Rulli ärritunud, vastates päevaküsimusele: kas haigekassa idee osa kulusid tööandjale anda on hea mõte.

„Kui see maksmine pannakse osaliselt tööandja kaela, siis see pole õige. Haigekassa või inimene ise peaksid seda kandma. See on julm, aga midagi pole teha,“ lausus Rulli ning lisas, et võib oma firma näidete varal öelda, et 50 protsenti haiguspäevadest inimesed ei ole haiged, vaid kasutavad seda võimalust lihtsalt ära.

„Mõnedel on aiatöö tähtsam, mõned näevad ette, et kui on tükitöö ja kuu lõpus on vähe tööd, siis võetakse parem haigusleht. Kui hakkavad kevadtööd, siis on äkki kõik haiged,“ märkis Rulli ja lisas, et haigekassa võimalik plaan oleks lauslollus.

Samuti on hetkel Rulli sõnul haiguslehe saamine töötaja jaoks ka liiga lihtne. „Praegusel ajal saab haiguslehe nii, et helistad perearstile ja ütled, et mul on paha olla,“ lisas ärritunud ettevõtja.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt