Kraft: kokkulepe näitab, et Eesti on integreerunud Põhjamaadega

27. veebruar 2009, 14:05

Keskpankade ennetav kokkulepe muudab kogu
Põhjamaade regiooni ühtsemaks, ütles Nordea Pank Eesti juht Vahur
Kraft.

"Kahtlemata on tegemist positiivse uudisega. Näitab, et Eesti on integreerunud Põhjamaadega, eelkõige Rootsiga ja seda läbi erinevate tasemete: kommertspangad, keskpank, järelvalve. See muudab kogu regiooni ühtsemaks," märkis Kraft.

"Tegemist on olulise osaga tervikpaketist, mis koosneb emapankade toest kohalikule pangandusele, keskpankade vahelisest kokkuleppest ning oluliselt kõrgemast kapitali ja kohustusliku reservi määrast võrreldes naaberriikidega," rääkis ta.

"See kokku moodustab tugeva finantsturvavõrgu. Ning tugevdab pangandussektori suutlikkust ja julgust kriisidele otsa vaadata," lisas Kraft.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2009, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing