Varises ka Islandi viimane suurpank

09. märts 2009, 12:23

Islandi finantsinspektsioon teatas täna, et
on üle võtnud suurpankadest veel viimasena iseseisvaks jäänud investeerimispanga
Straumur-Burdaras.

Viis kuud Islandil kestnud ränga majanduskriisi järel, mille põhjustas kolme Islandi jaoks liiga suureks paisunud suurpanga Glitniri, Landsbanki ja Kaupthingi kollaps ja riigistamine, ei olnud ka sellel pangal enam raha tegevuse jätkamiseks, vahendas agentuur TT.

2008. aasta lõpus oli Straumur-Burdarase bilanss 3,4 miljardit eurot. Läinud aasta neljandas kvartalis sai pank kahjumit 576,4 miljonit eurot. Pank tegutseb lisaks Islandile veel Taanis, Rootsis, Soomes, Suurbritannias, Poolas ja Tšehhis.

„Riigi pankrotirisk on kasvanud,“ ütles Svenska Handelsbankeni ökonomist Thomas Haugaard agentuurile Bloomberg. „Valitsus võtab enda peale veelgi garantiikohustusi ning küsimus on, kas Islandi riik on piisavalt suur, et kogu seda koormat kanda,“ lisas ta.

Prognooside järgi kahaneb Islandi SKP tänavu ligi 10% ning majanduse taastamine käib IMFi abiraha toel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2009, 12:37
Otsi:

Ava täpsem otsing