Nestor: kogumispensionärid ei tohi tulevases pensionis kaotada

31. märts 2009, 19:56

Sotsiaaldemokraatide fraktsioon ei toeta
kogumispensioni peatamist sellisel moel, et kogumispensionärid kaotavad oma
tulevases pensionis, selgus erakonna pressiteatest.

„Kuna inimesed on valdavalt liitunud teise sambaga vabatahtlikult ja kindlate tingimuste alusel, siis on võimatu siin ilma tagajärgedele mõtlemata lahmida,“ kommenteeris SDE fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Nestor ütles, et sotsiaaldemokraadid peavad võimalikuks seda arutada ainult tingimusel kui riik täidab kohustused II sambaga liitujate ees hiljem tagantjärgi. „Juhul kui seda teemat arutada, siis ei tohi seda teha selliselt, et kogumispensionärid kaotavad. Valitsussektori tasakaalu huvides suurema kindluse loomine ei tohi alata lihtlabaselt kogumispensioni sissemaksete peatamisest,“ oli Nestor kindel.

II samba sissemaksete peatamise vaidlus oli üleval juba jaanuaris lisaeelarve kärpimise ajal, siis kokkuleppele ei jõutud, sest sotsiaaldemokraadid polnud nõus kogumispensionäride huve kahjustama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2009, 19:56
Otsi:

Ava täpsem otsing