Nestor: II samba peatamine tuleb hüvitada

06. aprill 2009, 16:01

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus
ei toeta kogumispensioni ajutist peatamist ilma seda hiljem
kogumispensionäridele hüvitamata.

"Teise sambaga liitujatel on õigustatud ootus, et riik oma kohustused täidab," ütles riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Erakonna juhatus on seisukohal, et kui teise samba sissemaksed ajutiselt peatatakse, siis saab seda arutada ainult tingimusel, et riik täidab kohustused teise sambaga liitujate ees hiljem tagantjärgi. "Juhul kui teise samba teemat arutada, siis ei tohi seda teha selliselt, et kogumispensionärid oma tulevases pensionis kaotavad," mräkis Nestor.

Teise samba sissemaksete peatamise vaidlus oli üleval juba jaanuaris lisaeelarve kärpimise ajal, siis kokkuleppele ei jõutud, sest sotsiaaldemokraatide teatel polnud nemad nõus kogumispensionäride huve kahjustama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2009, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing