Haigekassa lisaeelarve -600& miljonit läbis esimese lugemise

08. mai 2009, 12:42

Haigekassa nõukogus läbis täna esimese
lugemise negatiivne lisaeelarve mahus -612 miljonit krooni.

Sellega viiakse haigekassa eelarve kooskõlla 20. veebruaril vastu võetud kehtiva riigieelarvega. Lisaeelarve teine lugemine on planeeritud 12. juuniks.

Ühtlasi esitati nõukogule infoks haigekassa esimese kvartali aruanne. Majandusaruande põhjal laekus sotsiaalmaksu 99% planeeritust ja kulude eelarve täideti 98%. See tähendab, et tulud on laekunud ja kulud on täidetud plaanipäraselt. Tervishoiuteenuste kulude eelarve täideti 98%. Eriarstiabi ravijuhte osutati raviasutuste poolt 3% vähem kui esimeses kvartalis planeeriti, kokku osteti raviasutustelt 758 307 ravijuhtu. Töövõimetushüvitiste eelarve ületati 5% seoses haiguslehe keskmise pikkuse kasvu ja ühe haiguspäeva keskmise maksumuse suurenemisega.

Lisaks otsustas nõukogu tänasel istungil kinnitada tervishoiuteenuste loetelu muudatused. 1. juulist kehtima hakkava töölepingu seadusega muutuvad kehtetuks lühendatud tööajanormid. Sellest muudatusest tulenevalt otsustas haigekassa nõukogu kinnitada tervishoiuteenuste loetelu muudatused, mis ühtlustavad kõigi tervishoiutöötajate tööaja pikkuse 40 tunnile nädalas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2009, 18:07
Otsi:

Ava täpsem otsing