Pihl: sotsid ei loobu enda väärtustest

15. mai 2009, 16:58

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees,
siseminister Jüri Pihl ütles vahetult pärast partei juhatuse erakorralist
kogunemist rahandusministeeriumis, et nemad enda nõudmistest seoses
töölepinguseaduse jõustamisega ei loobu.

Pihli sõnul on nemad IRL-ile ja Reformierakonnale enda kompromissettepanekud esitanud. Kui nende praegused valitsusliidu kaaslased ettepanekutega ei lepi, siis ollakse valmis ka valitsusest lahkuma.

"Sotsiaaldemokraatide kompromissid saavad olla ainult õiglased, mis arvestavad nii tööandja kui töövõtja huve võrdselt. Meie ei saa rahul olla sellega, kui see osa seadusest, mis tööandjale kasulik on, jõustub. See osa aga, mis töövõtjale seaduses ette nähakse, ei jõustu. Selline variant, nagu meie koalitsioonipartnerid soovivad läbi suruda, meile ei sobi. Kui valitsuspartnerid üksteisega arvestavad, siis saame sel teemal edasi läbi rääkida," ütles Pihl rahandusministeeriumist kodubüroosse sõites.

Sotsiaaldemokraatide ettepaneku järgi jääksid töötuskindlustushüvitised suurenemata. See oleks töövõtjate järeleandmine. Vastutasuks peaks ettevõtted maksma edaspidigi omast taskust seniseid koondamishüvitisi.

Koondamisraha maksmisest pääsemine on olnud aga üks tähtsamaid töölepinguseaduse muudatusi, mida ettevõtjad on nõudnud. Uue seaduse järgi koondamisrahad vähenevad niikuinii, kuid ettevõtja tasuda jääks ühe kuu koondamisraha. Ülejäänu tasuks töötukassa.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2009, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing