UniCredit: Ida-Euroopa börsid sööstavad taeva

01. juuli 2009, 18:24

Areneva Euroopa aktsiaturud võivad
UniCrediti hinnangul käesoleval aastal jõuda mulluste tipptasemeteni, kuna
maailma suurimate majanduste taastumine tõstab investorite riskiisu.

UniCrediti areneva Euroopa peastrateeg Mark Robinson rääkis Bloombergile antud intervjuus, et märtsis lõppenud kümne kuuga koguni 78% ehk 88,44 punktile kukkunud MSCI EM Eastern European Index ronib pärast septembrit tagasi oma 402 punktilise rekordtaseme juurde.

"Sügise lähenedes tuleb turgudele rohkem likviidsust ja tõenäoliselt ka rohkem positiivseid uudiseid ning see viitab V-kujulisele rallile," sõnas Robinson. "See muudab inimesed kindlamaks ja usk aktsiaturgudesse aina suureneb. Nafta hind kasvab või vähemalt jääb praegusele tasemele," lisas ta.

Ida-Euroopa börside liikumist kajastav MSCI EM Eastern European Index kasvas täna 3,44% ehk 154 punktile, mis on ka viimase kahe nädala kõrgtase.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. July 2009, 11:39
Otsi:

Ava täpsem otsing